top of page
Geïllustreerde kaart

Vakdocent inhuren

Versterk uw onderwijsteam met een vakdocent digitale geletterdheid. Het tijdelijk inhuren van een vakdocent die digitale geletterheid van de kleuters tot groep 8 kan verzorgen, verlicht en geeft u als school extra ruimte voor andere taken. 

Hoe werkt het:

1. Leerlijn digitale geletterdheid afstemmen op uw school 

Sdigbo inventariseert de wensen en behoeftes die uw school heeft voor digitale geletterdheid en stemmen de leerlijn, lesinhoud en de leerdoelen hierop af. 

2. Plan van aanpak

Sdigbo werkt een plan van aanpak uit waarin u een helder overzicht ontvangt van de lesstructuur en de inhoudelijke aanpak. 

3. Vakdocent koppelen met uw school

De vakdocent(en) waar we samenwerken komen via Lukida. Lukida verzorgt inval en langdurige vervanging op basisscholen en werkt met meer dan 500 tijdelijk inzetbare vakdocenten. Zie website: Lukida.nl.

4. Kwaliteit vakdocent gegarandeerd 

De vakdocenten zijn door Lukida bijgeschoold op didactiek en pedagogiek. En door Sdigbo getraind op inhoudelijke vaardigheden en kennis over digitale geletterdheid. Sdigbo superviseert de leerlijn en leswijze digitale geletterdheid.  

5. Teach the teacher methode

Van een ander leren in de praktijk. Een leraar kan meekijken hoe de externe vakdocent een thema digitale geletterdheid aanvliegt. Zo kan de leraar als het ware hands on bijleren. 

Voorbeeld inzet

Digitale geletterdheid kan vanaf kleuters tot groep 8 worden gegeven.

  • Een vakdocent kan per lesdag 3 lessen van 9o minuten verzorgen. 

  • Een vakdocent kan per lesdag 4 lessen van 75 minuten verzorgen. 

  • Of gehele lesdagen verzorgen die gericht zijn op digitale geletterdheid en aan een enkele groep/klas wordt gegeven. 

Investering

Lukida werkt met vastgestelde tarieven voor langdurige projecten. Hun prijsaanbod leest u hier. 

 

Sdigbo hanteert een projectprijs en deze is afhankelijk van de intensiteit en behoeftes van uw school op het gebied van digitale geletterdheid. 

Goed om te weten

Een Lukida vakdocent inhuren kan door de subsidieregeling vervanging gebeuren. Investering digitale geletterdheid met de subsidieregeling verbetering basisvaardigheden.

bottom of page